Solcellsanläggning 28.5kW

Lars i Sollentuna har installerat 2 st elbilsladdare i sin villa till sin nya elbil. Viktigt för Lars vid val av elbilsladdare var att elbilsladdarna skulle ge många möjligheter till smart styrning.

Under hösten 2020 kommer Orrevad Solar hjälpa Lars med att installera en solcellsanläggning med batterilager vars syfte är att sänka Lars kostnader på sitt effektabonnemang mot elnätbolag. Installationen kommer att bli en specialare då en snöborttagningsteknik skall implementeras som gör det möjligt att skotta taket medvajer från marken. Därtill skall ett åskledarsystem installeras då Lars hus ligger högst upp på ett berg och är extra mottagligt för blixtnedslag som kan förstöra både solcellsanläggning och elapparater i huset.

Uppdrag: Teknisk konsultation och inköpshjälp. Totalentreprenad.

Kompetens: Projektering, kravställning teknik, elsystem, kommunikationslösningar.

Kund: Privatperson

Plats: Sollentuna

Kontaktuppgifter till kund: Delas vid förfrågan

Lars som bor i Sollentuna har ett effektabonnemang för sin elförbrukning. Sollentuna Energi som äger elnätet i Sollentuna tillämpar effektabonnemang mot alla sina kunder, där det högsta timeffektbehovet varje månad är det som dimensionerar effektavgiften på den månadens elnätfaktura.

Den efterfrågade styrningen var att det skulle kunna gå att ställa in en fast effektgräns från när elbilsladdarna inte fick ladda längre. Det innebär att om fastighetens effektbehov vid ett givet tillfälle överstiger det inställda effektvärdet så vet elbilsladdarna om att de inte får ladda just då, då det skulle innebära ett totalt högt effektbehov i fastigheten, vilket skulle innebära höga effektavgifter från Sollentuna Energi för given månad.

Därtill var ett krav att det skulle gå att schemalägga laddningen i elbilsladdaren, så att laddning främst sker under nattid då Sollentuna Energi inte tar ut någon effektavgift.

Elbilsladdaren som Lars valde har även lastbalanseringsfunktion.

 

CONTACT
+46 (0) 73 263 94 94
info@orrevadsolar.se
Samaritgränd 9, 118 53 Stockholm

Copyright © Orrevad Solar AB
Company Identification Number: 559156-4298